Jeugdmajorettes

De jeugdmajorettes zijn ingedeeld in 3 teams. Deze staan onder leiding van instructrices Simone Vervoordeldonk, Yvonne van Ingen en Brenda van Rooij.

De trainingen worden gehouden in de gymzaal van het ‘Hart van Heuze’.
Team 1:   donderdag 18.00 uur – 18.45 uur
Team 2:   donderdag 18.45 uur – 19.30 uur
Team 3:   vrijdag         18.30 uur – 19.30 uur

Aandacht wordt besteed aan een goede houding, ritmisch lopen, dansen en bewegen op muziek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een baton of pompons. In deze groepen wordt hard gewerkt aan het verhogen van het niveau op het gebied van dansen en twirlen.

Ook worden er kleine shows ingestudeerd voor optredens, zoals het zomeravondconcert en Sinterklaas. Indien mogelijk kan een groep met een speciaal daarvoor ingestudeerde show deelnemen aan een wedstrijd. Dit kan ook in een andere samenstelling, zoals als solist, duo, ensemble of team.

De jeugdmajorettes lopen daarnaast altijd voorop bij muzikale rondwandelingen door het dorp, zoals met Koningsdag, en bij serenades.